Két pénisszel született brazil fiúnak levágják a nagyobbik nemi szervét

Egy két pénisszel született brazil fiúnak végül levágták a nagyobbik péniszét – derült ki a medikusok vizsgálatából.

Az 5 millióból 1 születési rendellenesség miatt fordul elő, hogy a tövénél összenőttek a két különálló nemi szervei.

A Sao Pauló-i Szövetségi Egyetem orvosai eredetileg azt tervezték, hogy eltávolítják a kétéves kisfiú jobb péniszét – ami kisebb volt.

A sebészek azonban úgy döntöttek, hogy a másikat is levágják, miután a fiú édesanyja felfedte, hogy csak a jobb oldalról tud vizelni.

A vizsgálatok kimutatták, hogy a bal pénisz nem működött megfelelően, mert a húgycsöve túl szűk volt ahhoz, hogy a vizelet át tudjon rajta jutni.

A fiúnak, akit nem azonosítottak, még csak csonkja sem maradt, mert a sebészek teljesen le tudták választani az extra péniszét.

A szerzők azt sem mondták meg, hogy a bal pénisz mennyivel nagyobb volt.

Marcela Leal da Cruz és munkatársai elmondták, hogy a diphallia néven ismert rendellenességet a történelem során mindössze 100 alkalommal észlelték, az első ismert eset 1609-ben történt.

A szakértők becslése szerint ez az állapot körülbelül minden öt-hatmillió kisfiúból egyet érint.

A diphallia kialakulásának módja nem világos, egyetlen kockázati tényezőt sem ismerünk, de úgy gondoljuk, hogy véletlenül történik, amikor a nemi szervek az anyaméhben fejlődnek.

A betegeknek vagy teljes diphalliájuk van, amikor mindkét pénisz jól fejlett, mint például a brazil fiú esetében, vagy részleges diphalliájuk, amikor az egyik pénisz kisebb vagy deformált.

A hónap elején a MailOnline beszámolt egy üzbég fiú esetéről, aki két teljesen működőképes pénisszel született.

Az ország fővárosából, Taskentből származó, ismeretlen fiú hét évig élt ezzel az állapottal fizikai panaszok nélkül.

A brazil fiúval ellentétben az üzbég gyermek képes volt vizeletet üríteni mindkét péniszéből, amelyek a szárnál össze voltak kötve.

Az eset a tavalyi világelső eset után történt, amikor iraki orvosok arról számoltak be, hogy egy fiú három pénisszel született, ami a trifália nevű rendellenesség.

forrás